'Ik ben van de Sassenpoort'

Vrijwilliger (worden) bij de Sassenpoort

De Sassenpoort (1406) is hét beeldbepalende monument van Zwolle. De laat- middeleeuwse stadspoort bevat een schat aan informatie over de geschiedenis van Zwolle.
Op woensdag, vrijdag en zaterdag is de Sassenpoort geopend voor bezichtiging.

De Sassenpoort telt momenteel zo'n 20 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Sassenpoort. Ze geven rondleidingen, bemannen de Poort tijdens openingsuren maar ze zijn ook paraat als er buiten openingstijden activiteiten zijn.
 
Nu de Sassenpoort ook op vrijdag open is, en we op termijn streven naar 6 openingsdagen per week,  is er dringend behoefte aan meer vrijwilligers.
 
Wat zoeken we:
 
 • Poortwachters (m/v).
  Met veel enthousiasme geef je rondleidingen aan groepen en individuele bezoekers. Je bent sociaal vaardig en hebt belangstelling voor (de geschiedenis van) Zwolle.
 • Gastheer/gastvrouw
  Tijdens vergaderingen of andere activiteiten ontvang je gasten en schenk je koffie/thee. Op drukke momenten beman je de kassa en verkoop je ook souvenirs.
 • Overig
  We staan soms op beurzen, zijn onderdeel van evenementen. Hier komen soms extra werkzaamheden bij kijken.
 • Talenkennis
  Spreekvaardigheid in het Engels, Duits en/of Frans is een pre.
 
Bovenstaande functies zullen elkaar soms overlappen. Flexibiliteit is daarom belangrijk!
 
Herken je jezelf in een van bovenstaande functies, ben je één dagdeel per week beschikbaar en lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden in een van de beeldbepalende monumenten van Zwolle, reageer dan op onze zoektocht door te mailen naar: info@sassenpoortzwolle.nl . Bellen kan ook: 06 17126734
 
De Sassenpoort is van de Zwollenaren. Hoe bijzonder om dit nog persoonlijker te kunnen maken door je in te zetten voor dit indrukwekkende monument!