Opening in coronatijden

De Sassenpoort gaat na 2,5 maanden sluiting weer open, zij het in aangepaste vorm.

Openingstijden per 1 juni 2020:
Vrijdag: 13.00 - 17.00
Zaterdag: 11.00 - 17.00
Zondag: 13.00 - 17.00
N.B. Buiten deze tijden is bezoek op afspraak mogelijk tegen aangepast tarief.

Voor een bezoek is reservering vooraf verplicht, zodat we de bezoekersstromen beter kunnen regelen. Reserveren kan via het contactformulier op deze website of door te bellen met 06 17126734

Reserveren voor een tijdslot kan ook aan de deur tijdens openingstijden. Instructies hiervoor vindt u bij de ingang van de Sassenpoort.

 

N.B. Openingstijden kunnen in uitzonderlijke gevallen afwijken. Kijk daarom ook altijd even op onze agenda.

 

Toegangsprijzen: 
Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
Kinderen van 4-12 jaar: €2,50
Vanaf 12 jaar: €5,00

 

 

 

Protocol veilig bezoek Sassenpoort

Doel van het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van de Sassenpoort is dat bezoekers veilig samen op bezoek kunnen komen in de Sassenpoort  en dat vrijwilligers op een veilige manier hun vrijwilligerswerk in de Sassenpoort kunnen doen. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om nieuwe besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken zonder dat de Sassenpoort gesloten hoeft te blijven. Op basis van nieuwe inzichten van het RIVM kunnen aanpassingen van onderstaand protocol noodzakelijk blijken.

 • Een bezoek aan de Sassenpoort duurt 3 kwartier. Er zijn tijdsloten gemaakt van een uur zodat we tussen de bezoeken door waar dat nodig is oppervlaktes kunnen desinfecteren.
 • Op het afgesproken tijdslot worden bezoekers bij de ingang opgehaald. Tijdens een bezoek gaat de deur dicht.
 • De vrijwilliger vraagt of er geen klachten zijn die mogelijk zouden kunnen wijzen op infectie met het coronavirus (verkoudheidsklachten, koorts, hoofdpijn, verlies van smaak en geur)
 • Bezoekers moeten bij de ingang hun handen reinigen. Bij de ingang staat hiervoor een zuil met desinfectiemiddel en instructies over ons protocol. Desinfecterende pompjes staan ook elders in de Sassenpoort.
 • Bezoekers worden opgevangen in de Hanzezaal. Hier wordt dit protocol en de gang van zaken in de Sassenpoort besproken. In de Hanzezaal wordt een film getoond over de Sassenpoort.
 • Betaling vooraf (bij reserveringen via de website) of met pin (bij voorkeur contactloos), Het pinapparaat wordt na iedere betaling schoongemaakt met hygiënische doekjes.
 • Bezoekers worden onder begeleiding 30 – 35 minuten rondgeleid door de 4 verdiepingen tellende monumentale Sassenpoort.
 • Souvenirs staan uitgestald in een vitrinekast. U wijst aan, de vrijwilliger pakt.
 • Bezoekers worden begeleid naar de uitgang.
 • Beschermingsmaatregelen bij nood:
  In geval van nood of een hulpvraag tijdens het bezoek waarbij 1,5 meter afstand niet mogelijk is zijn persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Mondkapjes, handschoenen en veiligheidsbril.
 • Toilet:
  Er is geen toilet beschikbaar.